Kunst op Winkelplein Galecop

De afgelopen periode is kunstenaar Paul Vendel aan de slag gegaan met het maken van een schetsontwerp voor het kunstwerk op Winkelplein Galecop. Begin juli heeft hij dit gepresenteerd aan de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) aangevuld met een vertegenwoordiging van de bewoners. Het schetsontwerp werd positief ontvangen. Het oorspronkelijke landschap als uitgangspunt Het landschap als staande structuur als uitgangspunt vindt de commissie erg mooi.

Annelies Dijkman (voorzitter ABK): “Het ontwerp is gebaseerd op de ontstaansgeschiedenis van Galecop. De wijk is gebouwd op een voormalige polder, een patroon van smalle weilanden en sloten. Ooit heetten deze kavels ‘copen’. Hierop is de naam Galecop gebaseerd. Het patroon van verkaveling is de basis voor het ontwerp. Paul Vendel heeft een eigen verkaveling ontworpen en die vervolgens in een aantal lagen verticaal geplaatst. Hierdoor ontstaat een kantachtige structuur, alsof je door verschillende aardlagen heenkijkt.”

De kunstenaar gaat het ontwerp verder uitwerken en zal naar verwachting eind oktober de definitieve versie aan de ABK presenteren. Vervolgens gaat het ontwerp naar het college van B&W. Als het college akkoord gaat met het ontwerp, kan Paul Vendel het kunstwerk gaan maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk